Kambodja!

Nu är det slut på lyxlivet på Koh Chang. Det har varit två härliga veckor med våra familjer men i fredags reste Marie och Joel hem och tidigt i lördags morse var det vår tur att resa vidare. Vi klev upp tidigt och tog färgan med hela gänget från Koh Chang till fastlandet. Där skilldes vi åt, familjen åkte väster ut mot Bangkok och vi öster mot Kambodja. Det var en lång resa, först fyra timmar med taxi till gränsen. Väl framme vid gränsen var det bara att stånga sig fram mellan alla som försökte luras. Det är massa skit vid gränsen till Kambodja, det finns hur många som helst som vill"hjälpa till" eftersom det är lite krånligt med visum och allt. Istället för att hjälpa utnyttjar de turisterna genom att ta överpriser på viusm, växling, kontanutag, etc. Jag hade i allafall läst på om alla möjliga scams och kunde ganska smidigt tacka nej till skumma erbjudanden. Det tog tog ca. två timmar att ta sig igenom gränsen och få en ny taxi på andra sidan. Sen väntade ännu en taxiresa på två timmar innan vi var framme i Siem Reap. Just nu reser vimed Anthon och Krille så vi bor allihopa i ett stort familjerum på ett hotell med pool och allt.
 
Igår var det dags att besöka Angkor Wat, Kambodjas stolthet! Det var väldigt häftigt! Coola byggnader och hur många tempel som helst och området var enromt. Vi åkte runt med en tuktuk ( en mopedtaxi) hela dagen med privat  chaufför som körde runt oss till olika tempel. Angkor var som sagt väldigt häftigt och är väl värt ett besök men efter en hel dag tyckte vi mest att det såg lika dant ut överallt och vi förstår inte riktigt sånna som kan åka runt där i en vecka. Visst kanske det är häftigt att besöka de lite mer öde templerna men vi tyckte att huvudattraktionerna räckte. 
 
Vi har även hunnit med att testa utelivet här i Siem Reap och jag har köpt mitt livs billigaste öl, en stor fatöl för 3 kroner är ju helt okej pris. Tycker dom borde satsa på att ha de så hemma på krogen också. 
 
Idag har vi varit lite sega och slöat sjukt mycket! Kanske blir KFC sen men det är en bit bort så vi får se. Nu är iallfall resplanen att åka till Phnom Penh och titta på lite historia från Pol Pott tiden och sen vidare till Vietnam. Vi hoppas att vi kan fixa kinesikt visum där så vi kommer iväg till kina i mitten av mars annars får vi se vad vi hittar på.
 
 
Tunga ryggsäckar vid gränsen.
 
Angkor Wat! 
 
 Det var mååånga coola ruintempel.
 
Vår tuktuk!
 
 
Hoppas ni har det bra där hemma! Kram från Amanda
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0