Kambodja del 2

Nu är snart tiden här i Kambodja slut, imorgon åker vi i vidare mot Vietnam och Ho chi minh city. De senaste dagarna har spenderats i Kambodjas huvudstad Phnom Penh. Här har vi bott på ett superfint hotell så det har gjort att vi har trivts väldig bra. I onsdags var vi på två hemska ställen. Killing fields och totyrfängelset Tong sleng. Det är två platser som har används för att avrätta folk under Pol Pots styre. Upp emot en fjärdedel av Kambodjas befolkning dog under dessa terror år och många av dom avrättades på det dödens fält som vi besöke. Det var två mycket intressanta platser och man blir väldigt berörd. Det är sjukt att människor kan göra något sådan här mot varandra, att någon kan få för sig att utrota sitt eget folk. Det sjuka är att det inte är speciellt längesedan heller.
 
Det är vääldigt varmt här, över 35 grader och eftersom det inte ligger vid havet har det de senaste dagarna varit väldigt vindstilla så vi har svettats en hel del! Under tiden här i Phnom Penh har vi även hunnit med att gå ut på krogen, gå på bio två gånger, slappa på hotellrummet, spanat in en fet marknad och gått på ett museum. 



Innan vi lämnade Siem Reap var vi på klubben Angko What! Spana in Kambodjanen i bakgrunden, riktigt cool pose där!

På dödens fält var det en ljudguide på svenska så det var gött!

Skallarna från offren man hittade i massgravarna vid dödens fält har sparats i ett minnesmunument med 17 våningar. Ändå har bara ett fåtal av offren grävts upp. Helt ofattbart hur många människor som fick sätta livet till.

Inne på tong sleng fanns bilder på fångar. Det var flera rum som var fulla med massa massa bilder.
En bild inne från fängelset. Innan det blev fängelse var det en skola så i vissa klassrum har sådana här små celler murats upp.
En bild utifrån Tong Sleng.
 
 
 
Kramar från Amanda


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0