Bali, Bali, Bali!

Hej vår kära lilla blogg. På senaste tiden har det blivit lite snabba blogginlägg så nu ska jag försöka mig på ett lite längre.
Sen några dagar tillbaka befinner vi oss i Indonesien. Här ska vi nu vara i tre veckor. Resan hit började redan i måndags då vi flög från Tokyo. Vi stannade dock till i Singapore i två nätter. Singapore då.. en trevlig stad tyckte vi. Dagen där gick åt till att spana in lite olika stadsdelar och sen passade vi även på att gå på IMAX ( en sjukt fet bio). Det coola med Singapore är att det känns som halva världen är förenad i en stad. 
I vissa delar känndes det som att vara tillbaks i Thailand med marknader och gatumat. I en annan stadsdel bodde bara Indier och alla byggnader, butiker och restauranger inspererade av Indien. Sen fanns givetvis en super modern shoppinggata med alla flashiga butiker. Även människorna som bor där är en salig blandning av Kineser, Malaysianer, Västerlänningar och Indier. En mixad stad helt enkelt. 
 
Efter en smidig flygning landade vi här i Indonesien. Här har vi hunnit med en natt i den största staden som heter Kuta. Efter att ha hört ganska mycket skit om Kuta blev vi faktiskt posetivt överaskade. Visst är det lite hektiskt trafik med moppar och skit men det är ju Asien i ett nötskal. Annars var det en mysig stad men helt okej strand och allt man behöver. Där passade vi även på att lyxa till det och gå på Hard Rock. Inget slår deras hamburgare! Smart drag att gå på Hard Rock innan man är van vi valutan. Då inser man nämligen inte hur mycket man kunde ha fått för dom där hamburgarna. Efter det blev det en tidig morgon för att åka ut mot Giliöarna. Efter en liten tur med minibuss och en väldigt guppig båttur kom vi fram. Vi har hittat ett fint boende och staden eller rättare sagt huvudgatan är mysig. Vi bor på den största av de tre giliöarna och trots att det är den största så är den väldigt liten. Igår förmiddag gick vi nämligen runt hela ön vilket är ca. 7 km. Första motionen på länge så nu kan vi vila med gott samvete några veckor till. Här på ön är det sol, bad, fest och massa slappande som gäller. Vi får se hur länge vi stannar på Gili men som det känns nu blir det ett tag till. Idag har vi stekt på stranden hela dagen, är lite brända nu! Ikväll väntar utomhusbio precis vid stranden med "free popcorn", kan ju inte bli annat än bra!



Little India i Singapore.
 
..också från Little India.

Ett coolt shopping mall i Singapore där alla stora lyxmärken låg på rad.

Middag på Hard Rock i Kuta.
 

Vår terass här på Gili där vi även får frukost serverad varje morgon.
 
Stranden där vi kommer spendera många timmar.
 
Puss och kram från Amanda


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0