Godmorning Vietnam!

Nu har vi åkt vidare till Vietnamn och vi har hunnit med mycket sen förra blogginlägget. Tiden stannar upp lite när man byter land och reser runt. Under helgen och fram tills nu har vi hunnit med att åka in i Vietnam, avverka Ho chi minh city och befinner oss nu norr ut ute vid kusten i staden Nha trang.
 
I Ho chi minh City var det främst Cu chi tunnlarna från Vietnamkriget som var huvudattraktionen. Jag har redan varit där en gång med min familj men det var lika intressant denna gången. Det bästa är nästan att få höra om Vietnamkriget ( eller amerikakriget som de kallar det här) ur en annan synvinkel. I Sverige är vi så vana vid USA:s propagandefilmer men här är det istället övedrivet åt andra hållet. Man ryggar nästan till när det pratas om att olika soldater har belönats med medaljer för att så framgångsrikt dödat Amerikaner. Det känns även lite märkligt när guiden med mycket stor inlevelse berättade om att många Vitnameser blivit invladia för att gifter spreds under VIetnamkriget och för att riktigt få alla att förstå ställer han den retoriska frågan " och vems fel är allt det här.. Jo AMERIKA!". Vetskapen att det satt amerikanare längre bak i bussen gjorde detta en lite komisk  mitt i allt enlände.Vi hann även med att kolla in staden Ho Chi Minh ( eller Saigon som den kanske är mer känd som ), gå på lite museum och en barrunda innan det var dags att hoppa på nattbussen mot Nha Trang. 
 
Vi anlände till Nha trang vid 06:30 på morgonen i tisdags efter en lång natt på bussen. Som tur var fick vi vårt hotellrum direkt och kunde sova några timmar. Eftersom det var lite mulet blev det att kolla in staden efter den lilla tuppluren. Nha Trang är Vietnams "strand-huvudstad" och är faktistk en rätt mysig stad. Den är större än jag trodde och när man går längs strandprommenaden känns det mer som om man är i Palma eller någon annan strandstad i Europa. Det är jätteskönt väder här, lite svalare, lite vind men ändå varmt.

Idag har vi besökt ett gött ställe nämligen Thap Ba hot springs. Där har vi badat lerbad, varmt mineralbad och sen hängt vid deras poolområde. De hade både varma och kalla pooler, vattenfall och andra vattengrejer så det var riktigt härligt. Efter en dag på Thap Ba har vi badat ifatt oss efter två veckor utan bad och sol. Vi har även passat på att bränna oss lite eftersom det inte blev så mulet som vi trodde och vi då tog en spontan dag vid poolen utan tillräckligt med solskydd. Nu slipper vi i allfall känna oss bleka! 

Nu blir det ett par härliga dagar i Nha trang med sol och bad förhoppnmingsvis. Innan det bär av tillbaks till Ho Chi minh och sedan Kuala Lumpur.

Bilder från den senaste tiden kommer här!
 
En fälla till för Amerikanska soldater vid Cu Chi tunnlarna.

20 meter i de förstorade turist-tunnlarna var allt vi klarade. (Anthon var lite tuffare och tog 40m) Helt sjukt att de gick flera mil där nere med inte ens en halvmeter högt och 40 cm brett på vissa ställen.


En stor markand inne i Ho Chi Minh City.
 
Lite Saigon "bia"på barrundan blev det.
 

Nattbuss mot Nha trang. Vi hade tur att få dela på de 5 säterna längst bak, lite bättre plats iaf!
 
Nha trang beach!
 
Lerbad i Thap Ba!
 
Anthon tog en slurk av leran också!
 

Här är den  varma poolen som var ca. 37 grader. Jag kan säga att vi dock bara hängde vid den kalla poolen när solen började titta fram.


Ett uppvärmt vattenfall som man också fick bada i.

 
Ha det bra! // Amanda


Kommentarer
Mamma Marie

Hej på Er!

Äntligen lite nytt och läsa och även lite bilder:-)
Anton var en riktigt tuffing måste jag säga...Uhaaa va läskigt. Lerbad ser ju härligt ut.

Ha det så himla bra och va rädda om Er, så hoppas jag på mera blogg snart!!

Kram

2013-03-06 @ 11:24:11
Mamma Anna

Såå kul att få se lite bilder på er. Ser underbart ut vid poolen och mindre underbart i i Chi Chi-tunneln..
Vi njuter av ett par grader över nollan och faktiskt lite sol emellanåt.
Nu har ungefär halva tiden gått, NJUT! Kram

2013-03-06 @ 11:28:58
Mormors syster Kerstin

Njuter av att få ta del av era spännande äventyr och alla fantastiska bilder. Ha det fortsatt gött !! Ser fram emot att få ta del av era vidare strapatser. Kram

2013-03-07 @ 16:29:32
Anonym

Spännande att få ta del av era strapatser , och alla fina bilder.
Ser fram emot att få följa er vidare. Ha det gött !

Fortsatt trevlig och givande resa /kram

2013-03-07 @ 20:24:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0