GLAD PÅSK

Nu har vi varit i Kina i två veckor, en vecka i Beijing och nu en vecka i Shanghai. Måste säga att jag gillar Shanghai mer än Beijing, staden är mycket mysigare och vi har haft ganska tur med vädret.
De senaste dagarna har vi inte gjort speciellt mycket, åkt turistbuss, shoppat lite och i torsdags invigde vi påsken med lite förfest med absolut vodka från ikea och sedan ett besök på en alldeles för dyr klubb för vår plånbok. Men vi låtsades för en liten stund att vi var miljonärer och kvällen var riktigt rolig! Den ekande plånboken dagen efter var dock inte lika rolig.
Igår fortsatte vi vårt påskfirande på ett riktigt gött ställe, Perry's cafe! Det är ett ställe där alla utländska studenter hänger och priserna där passade oss betydligt bättre, även påskafton blev lyckat. Efter att vi blev väckta av byggarbete imorse tog vi en sväng ner till the Bund. Käkade subwayfrukost och köpte med oss en kaffe och satte oss utmed floden och solade. 
Vi börjar inse att vi är som julklappar på julafton för kineserna. Så fort de ser oss skrattar de och stirrar hela tiden. Under tiden vi satt på the Bund var det ett flertal kineser som kom fram och ville ta kort med oss. Vissa frågar medans andra smygfotar från några meter bort. Men det är alltid trevligt att vara i centrum...eller? Vi förstår inte riktigt vad det är som är så roligt med alla oss västerlänningar, men något är det helt klart. 
Efter ett par timmar gick vi iallafall hem och tog tag i det tråkigaste vi har gjort på hela resan, TVÄTTA. Att lämna in tvätt och sen bara hämta upp den 24 timmar senare är underbart, att däremot tvätta själv.....Mamma, var är du när man behöver dig? 
Förutom att vår toa är fylld med några dyngsura tröjor som vi inte vågade lägga i de kinesiska torktumlarna är vi så gott som klara med tvättningen. Ikväll har vi tänkt prova på en thairestaurang, får se hur duktiga kineserna är på att laga thaimat, vi är tveksamma. 
Hoppas ni har haft och fortfarande har en mysig påsk med mycket gott godis där hemma, här fick vi nöja oss med en blåbärsmuffins. Nu laddar vi för 5 dagar till i Shanghai innan vi beger oss till TOKYO!

Pizza 

Den kinesiska ölen är riktigt god!


Många kramar från Frida


Kommentarer
monica möller

HEJ!
OLLE ÄR JÄTTEBUSIG!HA DET SÅ BRA
KRAM FARMOR;FARFAR OCH LILLE OLLE

2013-05-04 @ 10:52:12


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0