Made in China

Nu befinner vi oss i Kinas huvudstad Beijing! Här är det kallt! Idag snöade det till och med och vi fryser. 

Vi landade 01.30 i tisdags morse och efter lite strul med taxi kom vi fram till hotellet efter klockan 03.00, vi tog en rejäl sovmorgon efter det kan jag säga. De allra flesta  Kineser kan inte ett ord engelska så adress skriven med Kinesiska tecken och telefonnummer till hostelet är ett måste om man ska åka taxi och övrig kommunikation är bara att glömma. Som tur är så är de som jobbar på vårt hostel väldigt duktiga på engelska och kan hjälpa oss om det är något som behövs bokas.
Igår efter vi sovit ut ordentligt och ätit frukost blev det en runda på stan. Sjukt svårt att veta var man ska gå men det visade sig att den mest morderna shoppinggatan låg väldigt nära där vi bor. När vi gav oss ut sken solen och det var väldigt härligt vårväder. På eftermiddagen mulnade det på rätt rejält och temperaturen sjönk och det blev riktigt kallt, är runt 5-10 grader här nu, ska enligt väderleksrapporterna bli lite varmare senare i veckan så det hoppas vi på! Dessutom funkar inte facebook i denna demokratiska stat. Har försök googla och testa alla vpn tunnlar som finns men inget funkar.. Irriterande! 

Igår när vi gick runt på stan hamnade vi i de lite mer genuina kvater och blev plötsligt väldigt modiga och gick rätt in på en kinesisk restaurang, som dock hade en skylt utanför att det fanns engleska menyer, för att prova den omtalade kinesiska maten. Och ja.. den var inte över förväntan. Det fick bli ett stopp på Mcdonalds på vägen hem kan jag berätta. 

Idag efter att sett snö och känt oss lite deppiga efter den äckliga maten bestämde vi oss för att ta en heldag på IKEA! Efter lite letande av taxi kom vi fram. Så idag har vi ätit köttbullar, kanelbulle, räckmacka, prinsesstårta, äppelkaka, delicatobollar och chokladkaka. Mycket gott kan jag medela. Köpte även 12kronors filtar som vi nu gjort om till ponchos.
 
Imorgon ska vi vara lite kulturella och titta på himmleskafridens torg samt den förbjudna staden. Resten av veckan ska vi även hinna med lite markander och kolla på OS arenorna samt muren på fredag! Det ska bli spännande! På söndag tar vi väldens snabbaste tåg ner till Shanghai! 

Nu har vi satt upp värmden till 30 grader, tänt våra nyinköpta doftljus och ska mumsa på lite flädersaft, kademummaskorpor, choklad och lakris som fick följa med hem från Ikea.

Bilderna blev lite mindre idag för att jag skulle kunna ladda upp många på detta dåliga internetet som är här, hoppas ni har överseende. 
 

Redo att flyga till Kina, flygstumporna är på.

Beijing i det fina vårvädret.

Turisten bland pittoreksa små hus.

Maten ser godare ut än vad den var. Detta är KALL anka med mycket slem och brosk
och lite halvskum smak.

Mat på Ikea ,fullt med Kineser överallt. Jobbar inte folk?

Fika!

Svårt att välja vilka godsaker man ska köpa med sig hem.
 

Frida glad efter att fått ta på sig den nya ponchon.

En liten gullig panda fick följa med hem från Ikea.
 
 
 
Puss och kram från Amanda
 
 
 
 
 


Kommentarer
Mamma Anna

Åh, vad kul med uppdatering från Kina!
Härligt med bilder.
Är det Zimpo och Minus-abstinens som fick er att köpa en panda? :)
Kramis

2013-03-19 @ 21:13:26
URL: http://www.fridaochamanda.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0