Shanghai

Hej lilla bloggen. Har nyss fått slå Frida medvetslös för att få blogga. Hon tjatar hela tiden om att få blogga men icke! mohaha
 
Nej skämt och sido.. Nu befinner vi oss i alla fall i Shanghai,Kinas största stad och världens fjärde största stad engligt wikipedia. Vi kom hit i söndags efter att ha åkt ett av världens snabbaste tåg. Färdades 130 mil på 5 timmar, helt okej tyckter vi! Här har vi det bra. Det är liite varmare här än i Beijing så det är skönt. Dock fick vi ett rum som luktade rök men efter ett litet besök på vårt älskade Ikea löste vi det med massa doftljus. Än så länge har dagarna spenderats med sovmorgon, långfrukost på starbucks, shopping och vår nya favoritserie the walking dead! Vi har det otroligt jobbigt här som ni hör. Vi ska stanna här ni Shanghai tills nästa fredag då det bär av mot Japan och Tokyo ( som är världens största stad enligt wikipedia) . Tills dess har vi tänk hinna shoppa lite till, åka lite sightseeing buss, testa stadens nattliv och snacka lite med Kineserna. På tal om att snacka med Kineser så blir man förvånad varje dag hur dåliga dom är på engelska. Kinesiska duger fint tycker dom nog eftersom att vi för det mesta blir tilltalade på kinesiska och står där som frågetecken eftersom kursen i kinesiska på youtube inte var så givande. Ett litet tillägg är ju att om vi nu skulle vilja fräscha upp våra kunskaper gick inte det ja för youtube, facebook och andra likande farliga sidor fick man inte gå in på nej. Förövrigt är Kina toppen, haha. Häftigt land är det minsann så olikt men ändå så likt, skumt det där.
 
 ÅH internet är förjävligt här så har kämpat lite med bilder men blev tyvärr inte många. Rättare sagt ingen från Shanghai. Om ni dör av nyfikenhet kan ni alltid googla shanghai och gå in på bilder så ser ni vad vi har sett de senaste dagarna.
 
Frida framför os-arenan innan vi lämnade Beijing.
 
 
Sen en bild från Koh Chang som är till för min lilla lillasyster som blir tonåring idag. Lite sorligt att det är den första födelsedagen jag inte är hemma. Så är det att bli gammal. Grattis i allfall Agnes!! Hoppas du överlevde dagen utan din storasyster ;)
 
Puss och kram från Amanda


Kommentarer
Linnea

Heej!
Vad underbart ni ser ut att ha det, blir så himla avis! Ett bra tips på ett annat svensk tillhål är svenska kyrkan. De finns i massa städer o det är så trevligt där. Här i NY har de alltid underbara bullar, gott godis o trevlig personal. Lätt värt ett besök :-) njut riktigt mkt av livet som turist
Kram

2013-03-27 @ 21:57:00
Agnes :)

haha , vilken vacker bild! det va lite konstigt att det bara va två som kom och sjöng på morgonen men jag överlevde ;) tack för presenten , använder den nu. den är asskön!
ha det´skönt och glad påsk! mamma,pappa & Zimpo hälsar med <3

2013-03-28 @ 16:20:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0