PHUKET, PHUKET, PHUKET

Ja mina vänner, nu har vi varit på Phuket sen i onsdags. VI trivs riktigt bra här trots att stranden är fullproppad med turister, men att lyssna på pensionärer eller barn som VILL HAAAA saker kan göra en dag på stranden riktigt underhållande.
Sen Amanda skrev sist har vi hunnit med en resa runt Phuket. Vi började med en sväng upp till en nationalpark i norra Phuket där vi kollade på ett vattenfall ute i skogen. Efter det var vi på ett rehabiliteringscenter för gibbon apor. Vi fick en guidade tur där en kvinna berättade hur de gjorde för att få aporna att kunna leva vilda igen efter att ha använts som attraktion för turister eller som husdjur i familjer. Hon berättade bl.a. att gibbon apor går och lägger sig vi klockan 3 på dagen men eftersom turisterna ofta vill ta kort med aporna på kvällarna drogar thailändarna aporna för att de ska hålla sig vakna. Skitiga sprutor resulterar i att många apor hade sjukdomar så som HIV eller olika hepatiter. Vi blev väldigt tagna av hennes berättelser och tycker utan tvekan att det var det bästa på hela dagen. Efter gibbon aporna åkte vi till den vackra stranden Laem Singh, väldigt vacker men tyvärr lite för turistigt med solstolar utplacerade på varje sandfläck. Efter någon timmes sol och bad åkte vi till Phuket old town där vi möttes av en 500 år gammal stasdel med kinesisk karaktär. 
Efter 2 dagar i Patong bar det av till Kamala! Här är stämningen mycket lugnare och vi bor på ett väldigt mysigt guesthouse som ser ut som ett litet dockhus. Det enda skumma är att handfatet är placerat ute på balkongen. Dagarna i Kamala har mest bestått av sol och bad men vi har även hunnit med lite massage, pedikyr och träning. Igår kväll satt vi på en mysig restaurang och då vi råkade hamna bordet bredvid en full norrman i 45 årsåldern. Aldrig någonsin trodde jag att det skulle vara så svårt att förstå norska, sluddrande norska var ungefär detsamma som att lyssna på arabiska. När han hade frågat oss för sjuttonde gången gången när vi skulle åka från Kamala kände vi att det var dags att kila. 
Efter snart 5 dagar här i Phuket förstår vi varför så många turister åker hit men samtidigt ser vi verkligen framemot kommande vecka som ska spenderas i BANGKOK! 





Stranden Laem Singh


Den berömda gatan bangla road i Patong! 





Vi är iallafall Phukets (Thailands) största pizza-freak! 
Hoppas ni har det fint / Frida 
 


Kommentarer
Mormor på Cypern

Tack för hälsningen. Vi kolla varje dag

2013-02-03 @ 15:57:30
Syster Anna

Vad härligt det låter. Det känns som att ni har det riktigt härligt. Vad hemskt med de små aporna, men fint med människor som vill hjälpa. Ta hand om er. puss

2013-02-03 @ 19:30:32
Annelie Franzén

Fina bilder! Häftiga o hemska saker ni får vara med om. Ha de så bra, kul att läsa om er resa!

2013-02-08 @ 09:10:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0