BILDBOMB!

Äntligen tillräckligt bra internet för att ladda upp bilder. Det har hänt en hel del sen bloggen uppdeterades förra gången. Vi tar resan genom biderna. 



Innan vi lämmande Koh Tao fick vi lite sällskap av en söt sak. Zimpos thailändska kusin livade upp stämningen lite under vår läkningsprocess då vi varken kunde sola eller bada. Istället fick vi hänga på en restaurang hela dagarna och äta mat och dricka fruitshakes. Inte helt fel det heller men lite långtråkigt i längden och framför allt varmt!
 

Sedan blev det nattfärga mot surat thani och där efter minibuss mot Krabi och Railay. Resan gick förvånandsvärt smärtfritt. Lite surt bara att båten körde "för snabbt" så vi kom fram vid kl 05:00 i stället för kl 06:00. Man har ju varit piggare i sitt liv. Som ni ser är såren inte helt läkta än, mer uppdatering om dessa kommer i ett annat inlägg.


Även fast sängarna var helt okej och det var Ac inne på båten tyckte jag det var lite läskigt. Mitt ute på havet mitt i natten och på en båt som gungar rätt rejält är inget drömscenario. Vi hade tagit åksjuketablett och mådde bra trots att jag inte sov många timmar och det är ju alltid det viktigaste. trötthet kan man leva med.
 

Tillslut kom vi fram till Railay. Det var lite strul med att hitta boende, dels för att Frida haltade runt med sitt skadade ben och dels för att Railay Beach till 95 % består av lyxhotell. Tillslut efter att jag sprungit runt själv en stund hittade vi ett "hotell" rätt högt uppe mot berget. Inget lyx men hyfsat billigt var det.


Som sagt ingen lyx! Madresser på golvet, toa utan spolknapp och kalldush var det som erbjöds. Vi hade dock tur som fick ett rum med egen toa och slapp dela med andra.
 

 

På Railay fanns en strand som ska vara bland de vackraste i Thailand och det håller vi nog med om. Speciellt på morgonen då den var nästan folktom och fri från båtar. På denna strand låg bara ett fåtal lyxhotell och den var väldigt välbevarad.






På dagen var denna strand överfull på både folk och båtar vilket var lite synd och förstörde lite. Det positiva var longtailbåtarna som sålde mat, dricka och fruitshakes. Bättre lunch går inte att få!



Railay är en halvö som man bara kan ta sig till med båt pga. den bergiga naturen. Railay har tre stränder var av en paradisstrand, Phra Nang, som jag nämde innan, På västra sidan av Railay finns en "vanlig" strand med lyxigare hotell och restauranger och i öst en sunkstrand där de flesta bor, så även vi. Detta är alltså en bild  på fulsidan av Railay.


Efter Railay begav vi oss till grannstranden Ton Sai. Detta är en strand med lite billiga boende, reggiebarer och mycket backpackers och klättrare. Lite för flummigt för oss och dessutom blev vi sjuka så fort vi kom dit. Frida fick strul med magen och jag fick någon konstig feber/värmeslag/illamående grej. Detta resulterade i att efter några timmar på stranden var vi tvunga att gå tillbaka till hyddan och lägga oss. Eftersom det bara fanns el på rummet efter kl.6  på kvällen (alltså ingen fläkt!)och inte heller här hade vi någon spolknapp eller andra bekvämligheter var detta inte en så bekväm plats att vara sjuk på. Vi stannade därför bara en natt på Ton Sai och idag har vi flyttat till Krabis stora turistort ( eller som vi säger turreort) Ao nang. Här har vi fått ett fint rum som till och med har kylskåp. Änligen tillbaks till civilisationen! Det firade jag med lite donken mat efter ett dygn utan matlust. Imorgon ska vi på matlagningskurs och Frida är nervig! 
 
Ha det bra!
 
// Amanda


Kommentarer
Mormor

vilken härlig skildring av er tillvaro. Tack Tack

2013-01-21 @ 17:37:10
Kerstin, mormors syster

Trevligt att få ta del av er resa. Jättefina foton. Ha dä bäst !

2013-01-25 @ 16:42:02
monica möller

Hej
Kul att höra ifrån er Ha det så bra
Kram Farmor

2013-03-12 @ 18:06:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0