Cooking class

Idag har vi varit på matlagningskurs och lärt oss att laga Thaimat. Vi fick laga och äta sex olika rätter plus göra en egen currypasta.Behöver jag säga att vi rullade därifrån?  Det var väldigt roligt och inte så svårt, blir nog dock lite svårare när man ska laga det helt själv utan en coach. Det var vi och ett yngre par från Slovenien som var på kursen så vi var inte så många vilket vad bra för då fick man mycket hjälp. Vi fick även en receptbok med oss hem med bilder på alla ingredienser så vi ska nog klara av att laga några av rätterna i alla fall.
Vi har bestämt oss för att stanna ett dygn till här i Ao nang eftersom vi har ett så fint rum här, vi behöver lite bekvämligheter!
Passar på att ladda upp mycket bilder nu när vi har bra internet så här kommer bilder från dagen. 


 Först fick man kryssa i vilka rätter man ville laga under förmiddagen. Här är vår lista.
 
TIll första måltiden hade vi lagat en sweet and sour chicken soup, chicken cashew nut och spring rolls. Vi blev faktiskt inponerade över oss själva att det var så gott, nästan som på reataurang!

I full gång för att laga efterätten vilket var sweet sticky rice med mango, en typisk thaieffterätt. Det var helt enkelt ris i sötad kokosmjölk och färsk mago. Lite skumt med ris till efterätt så denna rätt var ingen hitt.
I andra matlagnigsomgången lagade vi även Thailands nationalrätt papayasallad vilket innehåller riven grön papaya, rivna morötter, tomat, vitlök, chili och lite andra såser som gör den väldigt stark och syrlig. Denna rätt är väldigt speciell för våra västerländska smaklökar. Inte äcklig men speciella smaker, ingen favorit. Vi gjorde även en rätt av vår currypasta. Vi valde en rätt som heter Phanang Curry. Det är en krämig curry rätt med kycklig, grönsaker, kokosmjölk och förstås vår egen currypasta. Phanag curry blev nog dagens bästa rätt!

 
Våra certifikat och kokböcker! Vi planerar redan att öppna en Thaivagn när vi kommer hem, dock med endas 6 rätter på menyn. Kanske inte kommer så långt trots allt..
 
Ha det bra!
 
// Amanda
 
ps. Imorgon har Frida lovat att göra ett inlägg om sååår, hon dokumenterar dem varje dag! 
 


Kommentarer
Anonym

Trevligt med matlagningskurs

2013-01-22 @ 16:30:43
Mamma Anna

Wow, det ser proffsigt ut! Både förklädet och de färdiga rätterna.
Vi ser fram emot att få smaka. :)
Kram

2013-01-22 @ 17:17:39
URL: http://fridaochamanda.blogg.se
Michael

Oooh va kul det ser ut , och gott också. Ser fram emot många smariga middagar i KohChang.
Längtar redan efter din sårblogg 😄i morgon Frida , vet inte om jag vågar titta.
Är allt läkt? Var det stora bandage? Hur såg stygnen ut? .... Många obesvarade frågor som kanske får sitt svar i morgon
//Michael

2013-01-22 @ 17:46:56
Anonym

Ser framemot att få detta lagat när ni är hemma:-)

2013-01-22 @ 21:44:49
Anonym

Ser framemot att få detta lagat när ni är hemma:-)

2013-01-22 @ 21:44:49


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

fridaochamanda.blogg.se

Här kan ni följa med oss på vår resa runt om i Asien.

RSS 2.0